top of page

SPORTGALA ROERMOND

Tijdens het Sportgala worden álle kampioenen van de gemeente Roermond van het afgelopen sportseizoen gehuldigd. Daarnaast zijn er leuke optredens en sportdemonstraties. 
 

Het comité Sportgala is na vele jaren nog altijd erg enthousiast: “Het Sportgala wil mensen, van jong tot oud, stimuleren en aanzetten tot sporten en bewegen. Dat doen we onder meer door iedereen die kampioen is geworden op het podium te halen en te huldigen. Het is een enorme stimulans voor al die sporters. Je ziet ook dat jonge kampioenen terugkeren. Dat is voor ons de mooiste beloning: dan weet je dat dit hen heeft weten te motiveren om vooral te blijven sporten en daar vooral ook veel plezier in te hebben.” 

 

Voor het jaarlijkse Sportgala worden alle kampioenen uitgenodigd. Landskampioenen krijgen van de gemeente Roermond een oorkonde, senioren die minimaal landskampioen in de hoogste klasse zijn geworden, ontvangen de sporttrofee. Daarnaast krijgen alle kampioenen in de diverse leeftijdsklassen een medaille. We nodigen elk jaar een bekende Nederlandse sporter uit voor de prijsuitreiking, zodat het moment extra bijzonder is. Tevens reikt de stichting Sportraad Roermond een zilveren speld uit aan mensen die als vrijwilliger zeer verdienstelijk zijn (geweest) in de Roermondse sportwereld. Het bedrijfsleven geeft jonge sporters op weg naar de top een steuntje in de rug middels het uitreiken van de aanmoedingsprijs. Sinds 2018 wordt de verkiezing ‘sportclub van het jaar’ gehouden. Burgers van Roermond nomineren zelf wie volgens hen sportclub van het jaar is geworden. Tijdens het Sportgala wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Het comité Sportgala bestaat uit vertegenwoordigers van: de stichting Sportraad Roermond, de gemeente Roermond/Sportservice Roermond en het bedrijfsleven. Het comité organiseert het Sportgala, dat met steun van de gemeente Roermond en enkele sponsoren jaarlijks zo’n 400 kampioenen huldigt.

Heeft u vragen of wilt u dit mooie evenement sponsoren? Sponsoren kan op vele manieren!

Stuur dan een e-mail naar: sportgala@roermond.nl.

 

bottom of page